Družba GEN prejela jubilejno priznanje Občine Krško
Krško, 08.06.2021

V ponedeljek, 7. junija 2021, so na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Krško v počastitev praznika občine Krško v Kulturnem domu Krško podelili letošnje nagrade in priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti.

Med nagrajenimi je tudi GEN energija, ki je prejela jubilejno priznanje ob 20. obletnici svojega delovanja. Priznanje je v imenu družbe prevzel generalni direktor Martin Novšak.

Župan Občine Krško mag. Miran Stanko je v svojem nagovoru posebej poudaril pomen daljnosežnega razmišljanja in energetike za razvoj lokalnega okolja: »Zadnje desetletje ocenjujem kot dobro osnovo in trden temelj za nadaljnji napredek občine, saj nam izzivov ne zmanjka. A medtem ko uresničujemo kratkoročne cilje, vseskozi razmišljamo desetletja naprej. Pred nami je novo prelomno obdobje za našo lokalno skupnost, ki ga bo gotovo generirala gradnja drugega bloka jedrske elektrarne. Kot naložba nacionalnega pomena bo za Krško predstavljala nov ključen korak k nadaljnjemu razvoju.«

Družba GEN prejela jubilejno priznanje Občine Krško