V Informacijskem središču GEN predstavitev atletov pred odhodom na ekipno evropsko prvenstvo
Krško, 14.06.2023

V Informacijskem središču GEN je v sredo, 14. junija, potekala novinarska konferenca Atletske zveze Slovenije, na kateri se je predstavil del slovenske atletske reprezentance, ki se bo prihodnji teden na ekipnem evropskem prvenstvu na Poljskem merila z reprezentancami druge kakovostne lige. Atletinje in atleti so predstavili svoje cilje za prvenstvo in napovedali, da so odlično pripravljeni in se bodo zavzeto borili uvrstitev v elitno prvo ligo.

Generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan je na novinarski konferenci zagotovil nadaljnjo podporo atletski zvezi ter slovenskim atletom in atletinjam. Skupina GEN, ki je že več kot deset let sponzor slovenske atletike, namreč deli vrednote s temi športniki – to so vzdržljivost, vztrajnost, delavnost in doseganje rezultatov. Atletinjam in atletom je zaželel veliko uspeha na prvenstvu in zagotovil, da jim bomo v Skupini GEN tudi v prihodnje stali ob strani.

Predsednik atletske zveze mag. Primož Feguš je generalnemu direktorju GEN simbolično izročil štartno številko s podpisi atletinj in atletov, s čimer sta potrdila nadaljnje sodelovanje Skupine GEN in Atletske zveze Slovenije.

Slovenske atletinje in atleti bodo v poljskem Chorzowu tekmovali v drugi ligi oziroma drugi šestnajsterici držav. Poleg Slovenije so v tej skupini še Romunija, Estonija, Madžarska, Danska, Litva, Bolgarija, Slovaška, Latvija, Hrvaška, Islandija, Srbija, Ciper, Moldavija, Ukrajina in Luksemburg.

V Informacijskem središču GEN predstavitev atletov pred odhodom na ekipno evropsko prvenstvo