Učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško blesteli med Mladimi genialci
Krško, 25.04.2017

Dvorana Kulturnega doma v Krškem je včeraj prekipevala od energije in znanja, saj se je odvil zaključni kviz tekmovanja Mladi genialci, ki ga že peto leto zapored organizirata družbi GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško. Na kvizu je sodelovalo dvajset posavskih osnovnih šol, med katerimi so največ znanja o energetiki pokazali učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško.

Na letošnjem tekmovanju »Mladi genialci« je sodelovalo okoli 300 učencev osmih in devetih razredov iz 20 od 26 osnovnih šol v Posavju. Tričlanske šolske ekipe so se v živo pomerile v kvizu na odru Kulturnega doma v Krškem. Po treh napetih krogih zahtevnih vprašanj,  so zmago slavili učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki so jo zastopali Timotej Mavrek, Luka Gorjan in Enej Trampuš, pod mentorstvom Urške Erjavšek. Drugo mesto so zasedli učenci OŠ Boštanj (Rok Novak, Patrik Ganc, Valerij Kadilnik), ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Srečka Paskvaleja, tretje mesto pa si je priborila ekipa OŠ Raka (Timotej Vene, Peter Kržan in Anja Cemič) z mentorico Marijano Pavlovič.

Na zaključnem dogodku pa so poskrbeli tudi za sprostitev mladih umov: z energičnimi ritmi dueta BQL, ki sta zlasti med tekmovalkami in navijačicami požela veliko navdušenja, ter s plesalkami plesnega društva Imani iz Brežic, ki so dodatno razgibale vzdušje v dvorani.

Več si lahko preberete v sporočilu za javnost, ki se nahaja na tej povezavi.

Učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško blesteli med Mladimi genialci