Srednješolci iz vse Slovenije v Krškem prikazali izjemno znanje o energetiki
Krško, 06.02.2018

V Krškem se je v torek, 6.2.2018, odvijalo zaključno tekmovanje projekta Mladi genialci. V znanju iz energetike so se pomerili dijaki iz petindvajsetih programov srednjih šol iz vse Slovenije. V napetem kvizu so največ znanja pokazali gimnazijci Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto.

Šolske ekipe (s po tremi dijaki) so se v živo pomerile na odru Kulturnega doma v Krškem in s svojim znanjem navdušile številne navijače. Po napetih uvodnih tekmovalnih krogih je v finalu zmago slavila ekipa gimnazijcev Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto, ki so jo zastopali dijaki Gregor Kikelj, Jakob Gimpelj in Domen Težak pod mentorstvom Draga Crnića. Drugo mesto so zasedli dijaki Gimnazije Krško ­­iz Šolskega centra Krško – Sevnica Gašper Letnar, Matej Požun in Žiga Kralj, ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Jožeta Požuna, tretje mesto pa dijaki programa elektrotehnik Srednje tehniške šole iz Šolskega centra Kranj Mark Urbančič, Kristjan Cuznar, Blaž Peklaj pod mentorstvom Damjana Poljanca.

V podjetjih GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško so že šesto leto zapored razpisali tekmovanje »Mladi genialci!« – kviz o energetiki. Doslej so se v znanju trikrat pomerili učenci osmih in devetih razredov posavskih osnovnih šol, letos pa so tretjič tekmovali tudi dijaki slovenskih elektrotehniških šol in tehniških gimnazij ter prvič tudi dijaki strojnih šol. K sodelovanju se je prijavilo skoraj 200 dijakov iz 25 od skupno 48 tehniških srednješolskih programov iz celotne Slovenije.

Zanimanje šol za sodelovanje je vsako leto večje in v skupini GEN so prepričani, da je tekmovanje Mladi genialci odlična priložnost za povezovanje znanja, idej in izkušenj.

Več preberite v sporočilu za medije.

Srednješolci iz vse Slovenije v Krškem prikazali izjemno znanje o energetiki